Dantų pasta

Tradicinės dantų pastos, burnos skalavimo skysčiai ir kramtomosios gumos

Dabartinis siūlomas komercinių dantų pastų, burnos skalavimo skysčių bei kramtomųjų gumų asortimentas nėra pritaikytas tam, kad nugalėtų bakterijas, sukeliančias blogo burnos kvapo problemą. Sieros junginių, susidarančių giliai gerklėje ir tonzilėse, įprasti burnos priežiūros produktai negali pasiekti, taigi problemos šaltinis nedingsta, o burnos kvapas tik laikinai užmaskuojamas.

Beveik kiekvienos dantų pastos sudėtyje yra gana stiprių ir agresyvių detergentų, geriau žinomų kaip natrio laurilsulfatas (SLS). Iš esmės ši medžiaga dantų pastos sudėtyje yra dėl to, jog valantis dantis putotų. Jūsų dantų pastoje ši medžiaga sukuria putas, kurios išsiskiria jums valantis dantis ir sukuria jausmą lyg kažkas vyktų. Visgi problema yra ta, jog šis agresyvus detergentas džiovina burną, o sausumas yra vienas iš daugelio blogą burnos kvapą lemiančių faktorių.

Iki šiol blogo burnos kvapo naikinimas pagrinde susidėjo iš burnos kvapo malšinimo mėtinukais ar kramtomosiomis gumomis, dantų skalavimo skysčiais, sudėtyje turinčiais alkoholio, ar tiesiog tabletėmis, kurios turėtų išspręsti nemalonaus kvapo problemą, susidarančią skrandyje. Tačiau nei vienas iš šių sprendimo būdų nepadės, kartais gali netgi pabloginti situaciją.

Daugybe šių mėtinukų ar kramtomųjų gumų iš pradžių yra siekiama atnaujinti burnos kvapą. Jūs jaučiate tą nuostabų mėtos, vaisių skonį savo burnoje, tačiau tai nepakeičia fakto, jog jus supantys žmonės vis dar gali užuosti nemalonų sieros junginių kvapą, sklindantį iš jūsų burnos.

Yra labai svarbu suvokti tai, jog kvapas ir skonis yra du visiškai skirtingi pojūčiai, visai taip pat kaip matyti ir girdėti. Žvelgiant iš neurologinės pusės, kvapo pojūtis ir skonio pojūtis turi du atskirus fizinius centrus smegenyse, kuriuose yra gaunami specifiniai elektriniai impulsai. Dar daugiau, egzistuoja fizinis įrodymas, kuris byloja apie tai, jog šių skirtingų pojūčių receptoriai dažnai susimaišo vienas su kitu. Tai lemia, kad kai kurie žmonės gali pajusti nemalonų kvapą (nors jo iš tiesų ir nėra), paremtą skonio centro stimuliavimu ir atvirkščiai – jausti malonų skonį, bet neužuosti blogo kvapo.

Farmacijos kompanijos seniai suvokė tai, jog galėtų būti labai paprasta ir lengva apgauti visuomenę, sukuriant stiprius mėtinukus ar medicininius kvapus skalavimo skysčiuose, kurie būtų užfiksuojami smegenyse ir sukurtų pojūtį lyg vartotojo kvapas būtų gaivus. Kai kurie gamintojai netgi prideda į skalavimo skysčius spalvingumo (rudos spalvos), kad šie atrodytų labiau „medicininiai“.

Kai kuriems skalavimo skysčiams yra suteikiamas „medicininis‘‘ skonis su aiškiu tikslu sukurti vartotojui pojūtį, jog šis „medicininis“ skonis iš tiesų daro gerą poveikį. Tačiau jei produkto sudėtyje yra alkoholio ar cukraus, vienintelis šio produkto poveikis yra jūsų burnos kvapo pabloginimas.

Cukrus bakterijoms padeda daugintis. Alkoholis ypatingai ir greitai išdžiovins jūsų burną, ir kuo sausesnė jūsų burna taps, juo blogesnis burnos kvapas sklis.

Chlorheksidinas: panaikins ant paviršiaus esančias bakterijas burnos ertmėje, tačiau nepagerins jūsų burnos gleivinės sąlygų. Taip pat šis elementas gali tam tikromis sąlygomis privesti prie dantų spalvos pakitimo. Tai ypač aktualu žmonėms, kurie balinasi dantis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *