Arbatmedžio aliejus kovai su blogu burnos kvapu ir dantenų ligomis

arbatmedzio aliejus

Arbatmedžio aliejus naudojamas medicininiams tikslams jau daugybę metų. Jį galima naudoti kaip dezinfekuojančią, priešgrybelinę, antibakterinę ir antivirusinę priemonę, taip pat – kosmetiniams tikslams. Arbatmedžio aliejaus sudėtyje yra tam tikrų cheminių medžiagų, vadinamų terpenoidais, kurie pasižymi antiseptinėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis. Šis eterinis aliejus išgaunamas iš Australijoje augančio augalo Melaleuca alternifolia garų distiliacijos būdu. Anksčiau arbatmedžio lapai būdavo naudojami arbatai – taip augalas ir gavo savo pavadinimą.

Arbatmedžio aliejaus panaudojimo būdai

Arbatmedžio lapai būdavo naudojami gydyti žaizdoms, nubrozdinimams, vabzdžių įkandimams, spuogams, įpjovimams, infekcijoms ir nudegimams žaizdą padengiant sutraiškytų lapų tyrele. Arbatmedžio aliejus būdavo naudojamas ir kaip priemonė nuo aknės, grybelinių pėdų susirgimų, pleiskanų, nagų grybelio, vaginito, pienligės, periodonto ligų, šunvočių, utėlių, egzemų, žvynelinės ir mielinių infekcijų, o taip pat kaip antiseptikas. Jis taip pat būdavo dažnai dedamas į kremus, tepalus, muilus, losjonus ir šampūnus.

Arbatmedžio aliejus kovai su blogu burnos kvapu

Arbatmedžio aliejus gali būti naudojamas ir naikinti blogam burnos kvapui. Jo yra daugelio dantų pastų ir kitų burnos higienos produktų sudėtyje. Arbatmedžio aliejus naudojamas burnos skalavimui tam skirtuose burnos skalavimo skysčiuose ir kitose blogo burnos kvapo stabdymo priemonėse.

Kodėl arbatmedžio aliejus naudojamas halitozės gydymui? Na, pirmiausia, jis pasižymi priešgrybelinėmis savybėmis. Tai reiškia, kad jo veikliosios medžiagos puola grybelius ir bakterijas, kurios maitinasi maisto likučiais burnoje. Išvengti blogo burnos kvapo padeda būtent tos antiseptinės savybės.

Tyrimai rodo, kad naudoti arbatmedžio aliejų blogo burnos kvapo naikinimui yra saugu, kadangi tai yra 100% natūralus produktas. Išgaunamas iš natūralių resursų, jis taip pat yra saugus aplinkai: arbatmedžiai lieka augti kur augę.

Tačiau, arbatmedžio aliejus turi ir nepageidaujamų savybių, todėl, prieš jo imantis, tyrėjai rekomenduoja pasitarti su savo dantų gydytoju. Arbatmedžio aliejus gali nepadėti išnaikinti blogo burnos kvapo priežasties, taip pat kai kurie žmonės jam yra alergiški, nors tokių atvejų yra nedaug. Jis taip pat gali sutrikdyti hormonų pusiausvyrą arba sukelti alerginę reakciją. Tokie atvejai pasitaiko naudojant gryną arbatmedžio aliejų, taigi, prieš vartojimą jis dažniausiai yra skiedžiamas. Vis dėlto, ir praskiestas arbatmedžio aliejus gali sudirginti organizmą.  Arbatmedžio aliejaus nevertėtų vartoti ir nėščioms ar maitinančioms moterims.

Arbatmedžio aliejus dantenų ligoms (periodonto ligoms / gingivitui)

Arbatmedžio aliejus gali ne tik padėti atsikratyti halitozės: jo antibiotinės savybės gali padėti susidoroti ir su dantenų infekcijomis. Giliai įsigerdamas jis padeda gydant ūminį gingivitą (dantenų ligas / periodonto ligas) bei kraujuojančias dantenas. Tai viena iš priežasčių, kodėl dantų gydytojai pataria savo pacientams naudoti dantų pastą, kurios sudėtyje yra arbatmedžio aliejaus.

Norėdami atsikratyti gingivito, kaskart valydamiesi dantis ant savo įprastos dantų pastos galite užlašinti vieną lašą arbatmedžio aliejaus. Jis kiek sujautrina pojūčius ir turi stiprų skonį, tačiau šių savybių nebejausite jau po penkių minučių. Niekuomet aliejaus nenurykite, naudokite tik vieną lašą ir po dantų valymosi prieš valgydami ar gerdami palaukite apie 15 minučių. Po kelių savaičių arbatmedžio aliejaus naudojimo dantenų būklė turėtų pagerėti. Taip pat venkite savo sudėtyje daug cukraus turinčio maisto ar gėrimų, kadangi cukrų labai mėgsta grybeliai ir įvairios bakterijos. Jei po mėnesio nepajusite jokių rezultatų, galbūt jūsų kūną kamuoja rimtesnė infekcija, todėl būtinai pasikonsultuokite su savo gydytoju.

Arbatmedžio aliejus veiksmingai naikina šias bakterijas ir grybelius:

Gram-teigiamos bakterijos: Staphyloccus aureus (MRSA), Staphyloccus epidermidis, Staphyloccus pneumoniae, Staphyloccus faecalis, Staphyloccus pyrogenes, Staphyloccus agalactiae, Propioni-bacterium acnes, Betahaemolytic streptococcus.

Gram-neigiamos bakterijos: Escherichia coli, Klebsiella pneumoniac, Citrobactor ssp, Shigella sonnei, Proteus mirabilis (urinary tract infections), Legionella ssp, Pseudomonas aeruginosa.

Grybeliai: Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum, Aspergillus niger, Aspergillus flavus, Candida albicans, Microsporum canis, Microsporum gypseum, Thermoactinomycetes vulgaris.

Kaip ir visais atvejais, naudodami arbatmedžio aliejų taip pat būkite atsargūs.

Antibakterinė dantų pasta Tebodont su arbatmedžio aliejumi, fluoru, mineralinėmis druskomis ir ksilitoliu – vienas pažangiausių ir sėkmingiausių burnos priežiūros produktų, pagamintų per pastaruosius metus. Sudėtyje nėra putojimo faktoriaus SLS – Sodium Lauryl Sulfate (natrio laurilsulfato), cukraus, todėl galima naudoti kartu su burnos skalavimo skysčiu Atemfrisch. Apsaugo nuo blogo burnos kvapo, karieso, dantų apnašų susidarymo, dantenų problemų. Parinkta optimali arbatmedžio aliejaus koncentracija, kurią saugu naudoti.

Tebodont prirtaikymo sritys

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *