juodasis česnakas

Juodasis česnakas = jokio blogo burnos kvapo?

Juodojo česnako skonis gali pasirodyti visai kaip česnako, bet manoma, kad vartojantys šį produktą nesusiduria su nemaloniu kvapu iš burnos. „Juodasis česnakas“ gaminamas česnako galvutę apie mėnesį fermentuojant aukštoje temperatūroje. Iš išorės jis atrodo visai kaip įprasta česnako galvutė, padengta tokiu pačiu plonu it popierius lukštu. Viduje jis juodas ir kur kas minkštesnės tekstūros. Toks česnakas savo sudėtyje turi gerokai daugiau antioksidantų.

Dažniausiai juoduoju česnaku gardinami žuvies patiekalai. Jis populiarus dėl to, kad yra ne toks aitrus, kaip įprastas česnakas.

Trūkumas yra tas, kad juodasis česnakas kainuoja kiek brangiau, nei paprastas česnakas. Kita vertus, niekas nemėgsta „kvepėti česnaku“, tad juodasis česnakas gali būti išeitis tiems, kurie mėgsta juo pagardintą maistą, bet nepageidauja „kvapnių“ pasekmių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *