VIDEO: TetroBreath produktų atradėjas Haroldas Katzas

TetroBreath interviu

Pristatome Jums interviu su gydytoju Haroldu Katzu, kuris ir sukūrė TetroBreath produktus. WFAA kanalo laidos „Labas rytas, Teksase“ vedėjas Gary Cogillas kalbėjosi su Dr. Haroldu Katzu, žinomu kaip Amerikos blogo burnos kvapo gydytoju.

Ar jūsų burnos kvapas gaivus? Galbūt jis dvelkia ką tik išgertu kavos puodeliu? Laidos svečias pasakys jums tai, ko jums nepasakytų draugai!

Gary Cogillas: Džiaugiuosi matydamas jus mūsų laidoje, Dr. Katzai.

Haroldas Katzas: Malonu čia būti!

G.C.: Aš paprastai eteryje to nesakau, tačiau naudoju jūsų produkciją ir ji tikrai veikia.

H.K.: Todėl taip puikiai kvepiate!

G.C.: Draugai man irgi taip sako. Arba, tiesiog nesiskundžia mano blogu burnos kvapu!

H.K.: Žinoma! Juk tikrai labai nemalonu kam nors pasakyti, kad jų burnos kvapas yra blogas – tai labai asmeniškas dalykas. Prastas burnos kvapas yra didžiulė problema. Žmonės dažniausiai nežino, koks jų burnos kvapas – juk pats negali jo užuosti. Ar esate per televizorių ar filmuose matę žmones, kvėpuojančius sau į delną? Tai puikus būdas užuosti savo delno kvapą. Norėdami pasitikrinti savo burnos kvapą, lyžtelėkite savo išorinę delno pusę ir pauostykite – tai padės jums išsiaiškinti, kaip yra iš tiesų.

G.C.: Juk burnos kvapas neatkeliauja iš virškinimo sistemos…

H.K.: Būtent! Jį sukelia gerklėje, ant liežuvio ir tonzilių gyvuojančios bakterijos. Jos gamina sieros junginius. O štai šis aparatas, kurį turime studijoje, iš tiesų matuoja sieros junginių koncentraciją. Jis vadinamas halimetru.

G.C.: Halimetru? Tai yra blogo burnos kvapo gydytojo halimetras? Ar galime jį išmėginti?

H.K.: Taip, žinoma!

G.C.: Išmėginsime ant manęs? Aš ką tik gėriau kavos…

H.K.: Gerai. Taigi, jei skaičius pakils aukščiau nei 100, vadinasi jūsų burnos kvapas blogas, jei mažiau nei 100 – viskas gerai. Iškiškite liežuvį ir papūskite (laidos vedėjas daro kaip lieptas). Šį bandymą praėjusią savaitę atlikome „Times“ aikštėje laidos „Labas rytas, Amerika“ metu. Beje, jūsų burnos kvapas puikus! Halimetras rodo apie 20.

G.C.: Dvidešimt? Tai juk vos juntama!

H.K.: Taip tikrai!

G.C.: Gerai, padarykime įdomiau. Stebėkite! (ima svogūną ir atsikanda)

H.K.: Taip, įsivaizduokime, kad šiandien priešpiečiams valgėte salotų su svogūnais. Svogūnuose yra sieros junginių. Jūs labai drąsus! (juokiasi) Kai užuodžiame blogą burnos kvapą, iš tiesų užuodžiame tuos sieros junginius, pavyzdžiui, vandenilio sulfidą, papuvusios mėsos kvapą.

G.C.: Man nereikia šito nuryti, ar ne? (rodo į svogūną)

H.K.: (juokiasi) Ne, ne, tikrai nebūtina, jei nenorite!

G.C.: Atsiprašau. (siekteli servetėlės). Tikrai gana daug atsikandau. Na štai, aš pasiruošęs.

H.K.: Gerai. Truputis svogūno – pažiūrėkime, ką jis padarė jūsų burnos kvapui. (laidos vedėjas pučia į aparatą). Gerai… aštuoniasdešimt… šimtas dvidešimt…. du šimtai… trys…

G.C.: Oi! Nuo dvidešimt iki trijų šimtų? (juokiasi)

H.K.: (žiūri į rodmenis toliau). Keturi šimtai šešiasdešimt… keturi šimtai septyniasdešimt devyni.

G.C.: Taikiausi į penkis šimtus! (juokiasi).

H.K.: Norite jo atsikratyti? Štai TetroBreath burnos skalavimo skystis. Kuo jis skiriasi nuo kitų, tai, kad jo sudėtyje yra deguonies junginių. O deguonis padeda atsikratyti blogo burnos kvapo dalelių – iš tiesų vyksta cheminė reakcija, kurios metu atsikratoma sieros. Šio burnos skalavimo skysčio galite įsigyti įvairiose parduotuvėse. Taip pat turime ir burnos skalavimo skysčio ir dantų pastos komplektų. Gerai, pasižiūrėkime, ką halimetras parodys dabar.

G.C.: Taigi, buvau pasiekęs beveik penkis šimtus? (pučia į aparatą)

H.K.: Taip. (žiūri į rodmenis) Ir dabar grįžote prie maždaug… trisdešimt devynių.

G.C.: Oho! Man tai patinka!

H.K.: Sveikinu! Daugiau jokio blogo burnos kvapo!

G.C.: Taip. Minėjote, kad buvote laidoje „Labas rytas, Amerika“. Kadangi tai yra mūsų kanalų tinklo laida, turime jos reportažą. Lygiai tą patį, ką darėme dabar, išmėginote su praeiviais?..

H.K.: Taip, per keturias valandas patikrinome keliasdešimties žmonių burnos kvapą. Blogiausius rezultatus parodė cigarą rūkantis žmogus. Rūkymas apskritai labai kenkia burnos kvapui, kaip ir įvairūs vartojami vaistai.

G.C.: Ką, net vaistai?

H.K.: Taip, jie labai išsausina burną. Esu parašęs knygą – „Bad Breath Bible“ (liet. „Blogo burnos kvapo Biblija“).

G.C.: Jos tiražas – apie vieną milijoną kopijų ar ne?

H.K.: Taip, ketiname jas išdalinti jūsų žiūrovams. Jie gali paskambinti į mūsų biurą ir užsisakyti ją nemokamai.

G.C.: Puiku!

H.K.: Joje pateikiami blogą burnos kvapą sukeliančių medikamentų ir maisto sąrašai bei keletas labai paprastų šios problemos sprendimo būdų.

G.C.: Iš jūsų labai daug sužinojau. Svarbiausia, tai, kad blogas burnos kvapas kyla ne virškinimo sistemos, bet gerklėje.

H.K.: Taip pat labai svarbu prisiminti, kad blogam burnos kvapui gali turėti įtakos ir tonzilės. Žmonėms dažnai nosies sekretas varva ne tik per nosį, bet ir į gerklę, todėl tonzilėse susikaupia tai, kas vadinama „tonzilių akmenimis“.

G.C.: Visa tai kaupiasi tonzilėse!

H.K.: Būtent! Tonzilėse apsigyvena bakterijos, o iš nosies varvantis sekretas tampa jų maistu. Bet šito taip pat galima atsikratyti.

G.C.: Ką gi, džiaugiuosi, kad atvykote į mūsų laidą. Kviečiu bet kada vėl atvykti.

H.K.: Ačiū! Kvepiate puikiai!

G.C.: Dėkoju. (žiūrovams)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *